Embelsirat

Diskutime tek 'Kuzhina dhe receta gatimi' filluar nga Never Alone, 11 Nov 2002.

  1. Diddy19

    Diddy19 Fillestar

    Re: Embelsirat

    Une akoma mbaj mend shijen e ca embelsirave qe kam ngrene ne vere /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/frown.gif sidomos ajo sfogliata ishte :thumbsup:
  2. Seriozi

    Seriozi Fillestar

    Re: Embelsirat

    Paskan plas embelsirat ketu,duket qe po afrojne festat.Do shqepemi me embelsira.A thu nuk jam tu ngron per dite(yyy mos u ngopsh /pf/images/graemlins/laugh.gif ) dhe mezi po pres festat.
    A doni nonji cop bakllavë ? /pf/images/graemlins/tongue.gif Dihet ajo qe nuk doni ,po e ha vete.

    [​IMG]

    Hë mo se u talla se ka per te gjithe,ja merrni.

    [​IMG] [​IMG]

    Ik Mistrec se boll u jargavite tek kjo tema.
  3. qeshem

    qeshem Fillestar

    Re: Embelsirat

    brrrrrrr sa tunduese kjo tema ...
  4. arbi

    arbi Fillestar

    Re: Embelsirat

    imagjino pak homer simpson kur thote donut ndersa jargavitet keshtu me ke dhe mua tani para pc aaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhh
  5. edda

    edda Fillestar

    Re: Embelsirat

    do provoj te bej te shtunen nje bakllava, meqe me vjen nje mike virtuale nga Torino e meqe kam ditelidjen. Do Zoti me del e mire :angel:
  6. insane

    insane Guest

    Re: Embelsirat

    je penduar qe i ke ngrene ato embelsira?
  7. Diddy19

    Diddy19 Fillestar

    Re: Embelsirat

    Penduar?? Vetem per faktin qe me kane shendoshur.... :shrug:
  8. Seriozi

    Seriozi Fillestar

    Re: Embelsirat

    Opo hani,fene lujani mos ja kurseni vetes.Kur do hani po nuk hengret tani,kur t'ju bin dhomet.
  9. insane

    insane Guest

    Re: Embelsirat

    ndoshta...
  10. vlera

    vlera Fillestar

    Re: Embelsirat

    Pershendetje!

    Jemi ne prag te Kershendellave dhe desha qe ne kete rast te shkruaj nje recet tradicionale daneze qe e bejne ne rast te kesaj feste.

    RISALAMANG ( apo ne shqip mund ta pershtat sytjash me badema dhe recel vishnjesh)

    Ne fakt receten nuk e di me masa te caktuara, por dic e mire del edhe po ta provoni pa gram e mililitra etj etj

    Keshtu , ziejm sytjashin ( ne n'Kosove i thome tomeloriz) dhe e ftohim, pastaj i shtojme ajk te embel me pare te tundur dhe badema te grire imte.
    Kete mase e perzini mire dhe pastaj kur ta servoni kete ngrohni recelin e vishnjave pak dhe e dekoroni me te sytjashin.

    Kjo ishte e tera, ju befte mire

    Ne kete lloj sytjashi danezet vendosin nje kokerr te plot te bademit dhe kush e gjen ate, dmth kuj i bie fati te kete ne ene kokrren e bademint fiton nje dhurate.

    Gjithe te mirat!
  11. RecurrentDream

    RecurrentDream Anëtar

    Re: Embelsirat

    Smile, mos e vrit mendjen shume, beje dhe bakllavane virtuale... :lol:
  12. insane

    insane Guest

    Re: Embelsirat

    [​IMG]
    vetem nganje here ama!!!
  13. Geti M.

    Geti M. Fillestar

    Re: Embelsirat

    SHOKE E SHOQE KAM NEVOJE TE DI SI BEHET REVANIA :book: ---DUHET TE BEJ FIGURE ME VJEHRIN E ARDHSHEM :angel: , CA TE BEJ VDES PER TE BIRIN... :wub: :kiss: E DI NJERI ???
  14. Guest

    Re: Embelsirat

    Fruity Ice At The Handle

    Ingredients for 10 pieces:
    1 EL or 1-2 infusion bag fruits tea
    currant red 100 g
    200 ml of red Johannisbeernektar
    evtl. 1-2 Teel. Sugar

    Preparation:

    Pull let water bubbling cooking fruits tea with 200 ml aufgießen, 6 minutes. Completely cool off let fruits tea. Currants with a fork of the Rispen rove. Give respectively some currant into the Eisförmchen. Mix cold fruits tea with Johannisbeernektar, as required with sugar of sweet. Fill into the Eisförmchen, lock forms and freeze at least 4 hours until the ice completely froze.
    [​IMG]
  15. capuni

    capuni Fillestar

    Re: Embelsirat

    Di gjo njeri si bohet Hashurja?
  16. Kordelja

    Kordelja Anëtar aktiv

    Re: Embelsirat

    Hashurja e thjeshte apo ajo me 40 elemente?

    Zgjidh /pf/images/graemlins/laugh.gif
  17. capuni

    capuni Fillestar

    Re: Embelsirat

    mundsisht nga ajo qe do vetem uj e sheqer
  18. Alba Palushi

    Alba Palushi Fillestar

    Re: Embelsirat

  19. Kordelja

    Kordelja Anëtar aktiv

    Re: Embelsirat

    Capuno /pf/images/graemlins/laugh.gif teorikisht kjo receta qe vijon eshte e komplikume por ti mund te provosh variantin vetem me grure /pf/images/graemlins/laugh.gif

    Hashure

    100 gr grurë, 150-200 gr sheqer, 20 gr kokrra misri, 20 gr fasule të bardha, 1 lugë niseshte, kanellë, arra të grira.

    Vendosim grurin dhe fasulet në një tas me ujë dhe i lemë një natë të zbuten. Pastaj i ziejmë për disa orë. Pasi të jenë zbutur i shtojmë sheqerin, kokrrat e misrit (të ziera më parë ose të konservuara) dhe 1 lugë niseshte. I përziejmë dhe i lemë në zjarr për disa minuta. E lëmë pak të ftohet dhe e ndajmë në tasa. I hedhim përsipër arrat e grira dhe kanellën. E servirim të ftohtë.

    Te bofte mire (pertova ta shkruj dhe e gjeta ne Internet nga kjo Faqe ku ka dhe receta te tjera shume te mira /pf/images/graemlins/smile.gif )
  20. I love new york

    I love new york Fillestar

    Re: Embelsirat

    :goofy: :goofy: Korde m'a ngrefe nervin e degustimit /pf/images/graemlins/laugh.gif

Share This Page