Fakt per ateistet.

Diskutime tek 'Teologjia' filluar nga Universal, 6 Nov 2015.

 1. Universal

  Universal AnonymouS

  Ne Kuran jepet nje fakt per besimin tek Zoti por dhe per ekzistencen tone.Ajo eshte koha dhe njesite matese te saj.

  Thote Zoti i lartesuar ne Kuranin famelarte

  9:36.
  Vërtet, numri i muajve tek Zoti është dymbëdhjetë, sipas Librit të Allahut, që prej ditës kur krijoi qiejt dhe Tokën...

  10:5.
  Ai e ka bërë Diellin burim drite, kurse Hënën e ka bërë të shkëlqejë, duke i caktuar asaj fazat, që ju të dini numrin e viteve dhe njehsimin e kohës. Allahu i krijoi këto vetëm me të vërtetën. Ai ua shpjegon shenjat e Tij njerëzve që kuptojnë.

  36:39 edhe Hënës i kemi caktuar fazat (pozicionet) derisa të kthehet në trajtën e harkut (rrem i hurmës së tharë).


  Pra ajetet e Kuranit tregojne se numri i muajve eshte i vendosur prej Zotit 12 muaj qe nga fillimi i krijimit te qiejve dhe tokes.Para se te ishte kalendari diellor ka pas ekzistuar kalendari henor, kur njerzit e masnin kohen nepermjet fazave te henes.hena ka nga 29 deri ne 30 faza ne muaj te ciklit te saj qe i ndodh per shkak te rrezatimit diellor dhe hijes qe mbetet tek ajo.

  Eshte fakt i pakundershtueshem i percaktimit te henes dhe vazhdimesise se ekzistences se saj ne kete forme.Fakti qe Hena ka keto faza dhe muajt e viteve jane po 12 sot tregojne se ky eshte percaktim nga i madhi Zoti dhe tregon per shenjat qe Ai ka lene per njerzit qe duan te besojne.
  [​IMG]
  Fakti qe keto nuk kane ndryshuar me kalimin e viteve verteton qarte shpalljen hyjnore, qe eshte e sakte .

  Burimi :FSH
   
 2. gurax

  gurax Pan ignoramus

  fakt; emer - dicka qe ekziston dhe konsiderohet realitet; nje e vertete e provuar ne menyre empirike dhe nepermjet observimit.

  Fazat e Henes, jane fakt. Por se si ky fakt eshte tregues per hyjniun, eshte fantazi.

  Nje re ne formen e nje koke luani, eshte fakt.
  [​IMG]
  Por qe hyjniu eshte Mufasa, eshte fantazi.

  Etj etj.
   
 3. Eléonoré

  Eléonoré Valoris scriptorum

 4. Eléonoré

  Eléonoré Valoris scriptorum

 5. Eléonoré

  Eléonoré Valoris scriptorum

 6. Eléonoré

  Eléonoré Valoris scriptorum

Shpërndajeni këtë faqe