Gazetaret ekonomist-- Budalliqet qe shkruajne per popullin

Diskutime tek 'Ekonomia & Biznesi Shqiptar' filluar nga Leopardii, 31 Dec 2004.

 1. Santiago

  Santiago Primus registratum

  Re: Gazetaret ekonomist-- Budalliqet qe shkruajne

  mreti kishte pak pune.... /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
   
 2. dimir

  dimir Forumium praecox

  Re: Gazetaret ekonomist-- Budalliqet qe shkruajne

  </font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
  OJQ-te jane organizma qe parate e te varferve nga vendet e pasura ia sjellin te pasurve ne vendet e varfra .... /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

  [/ QUOTE ]
  me pelqeka kjo pike nga e cila e shikoke Santiago, do te hapja dhe une nje OJQ se kam shume pikepyetje mbi shume padrejtesi, por ky lloj kendi i te parit mi veshtireson nje çike gjerat. /pf/images/graemlins/rockband.gif
   
 3. Santiago

  Santiago Primus registratum

  Re: Gazetaret ekonomist-- Budalliqet qe shkruajne

  lere kendveshtrimin tim por hape OJQ se eshte me leverdi /pf/images/graemlins/wink.gif (po pate gjetur donatoret, sigurisht.
   
 4. Leopardii

  Leopardii Primus registratum

  Re: Gazetaret ekonomist-- Budalliqet qe shkruajne

  sa banka jane ne shqiperi ?? /pf/images/graemlins/confused.gif

  BIS Banka nis aktivitetin në Shqipëri


  F.P

  TIRANË- Hapja e rrugëve për biznesin italian në vendin tonë dhe njohja e biznesit shqiptar me atë italian është deklaruar si një nga qëllimet e bankës më të re në vendin tonë. Drejtori i përgjithshëm i BIS Banka, Libero Catalano, tha dje gjatë ceremonisë ku u shpall zyrtarisht hapja e kësaj banke, se “ne kemi menduar që të mundësojmë hapjen e rrugëve për biznesin italian, lidhur me investime në Shqipëri; njëkohësisht ta njohim biznesin shqiptar me klimën e atij italian. Falë aktivitetit tonë të saponisur, do ta ndihmojmë në formën e kreditimeve biznesin ekzistues, si dhe atë që ka dëshirë të lindë. Madje, në bashkëpunim me Bankën Pulieze, ne po ndërtojmë një projekt të përqendruar në promovimin e biznesit shqiptar në Pulja, e cila është edhe një nga zonat më të zhvilluara të Italisë”, - tha Catalano. Është hapur zyrtarisht BIS Banca (Banka Italiane për Zhvillim), duke e çuar kështu në 18 numrin e bankave private që operojnë në tregun tonë /pf/images/graemlins/booki.gif. Sipas drejtuesve, kjo bankë ka lindur duke pasur si objektiv promovimin e një ure ekonomike ndërmjet Italisë dhe vendit tonë. Investimi për hapjen e kësaj banke është 5 milionë euro, shumë e vënë në dispozicion nga Banka Popullore Pulieze që ndihmoi në blerjen e Dardania Bank në korrik të vitit të kaluar. Brenda një kohe fare të shkurtër do të zhvillojmë një seminar në Bari, që do të fokusohet në mundësinë e shqiptarëve që jetojnë në Itali, për të kryer transferta nëpërmjet bankës sonë. Brenda 3 viteve të ardhshme i kemi vënë vetes qëllim të mbulojmë një pjesë të konsiderueshme të tregut, duke rritur shërbimet e ofruara”, - tha dje drejtori Catalano.
  09/02/2006

  http://www.shekulli.com.al/index.php?page=lajmedite&amp;newsID=90556


  gjithashtu nuk mund te mungonte edhe gazeta biznesi http://www.biznesi.com.al/index.php?language=&amp;page=shownews&amp;newsID=37665 me titullin :

  Banka e 18-të /pf/images/graemlins/confused.gif fillon aktivitetin

  Është hapur sot zyrtarisht BIS Banca (Banka Italiane për Zhvillim), duke e...............  kush eshte ky F.P ???? mos eshte Florian Papadhimitri?

  kush e di sa banka private ka SHQIPERIA ????
   
 5. Leopardii

  Leopardii Primus registratum

  Re: Gazetaret ekonomist-- Budalliqet qe shkruajne

  Regjistri i bankave tregtare  marre nga http://www.bankofalbania.org/
  --------------------------------------------------------------------------------


  Banka Raiffeisen (BR),
  Drejtori: Steven GRUNERUD
  Adresa: Rruga e Kavajës, Tiranë;
  Numri dhe data e Licencës: Nr.2/1998 Dt:11.01.1999
  Tel: 253644, 253646, 233396, 224540
  Faks: 230013, 247912

  Banka Kombëtare Tregtare (BKT)
  Drejtori: Seyhan PENCAPLIGIL
  Adresa: Bulevardi "Zhan D'ark", Tiranë;
  Numri dhe data e Licencës: Nr.6/1998; Dt:11.01.1999
  Tel: 250955
  Faks: 250956

  Banka Italo Shqiptare (BISH)
  Drejtori: Giovani BOGANI
  Adresa: Rr. Barrikadave Nr.70, Tiranë;
  Numri dhe data e Licencës: Nr.1/1996; Dt:17.07.1998


  Tel: 224540, 222669, 225416
  Faks: 223587, 223695, 224051


  Banka e Bashkuar e Shqipërisë (BBSH)
  Drejtori: Abdul Waheed ALAVI
  Adresa: Bulevardi "Dëshmorët e Kombit", Nr. 8, Tiranë;
  Numri dhe data e Licencës: Nr.3/1998; Dt:11.01.1999
  Tel: 228460; 223873; 227408
  Faks: 228460; 228387

  Banka Italiane e Zhvillimit (BIS)
  Drejtori: Libero CATALANO
  Adresa: Bulevardi "Zogu i I", pranë Fakultetit të Shkencave, Tiranë;
  Numri dhe data e Licencës: Nr.5/1998; Dt:11.01.1999
  Tel: 280351; 280352; 280353; 280354; 280355;
  Faks: 280566

  Banka Tirana (BT)
  Drejtori: Dimitrios FRANGETIS
  Adresa: Bulevardi "ZOGU i I ", nr. 55/1, Tiranë;
  Numri dhe data e Licencës: Nr.7; Dt:12.09.1996 Tel: 233441; 233442, 233443; 233444; 233445; 233446; 233447
  Faks: 233417

  Banka Kombëtare Greke (Dega Tiranë) (BKG)
  Drejtori: Spiro BRUMBULLI
  Adresa: Bulevardi "Zogu i I", Nr. 72, Tiranë;
  Numri dhe data e Licencës: Nr.8; Dt:25.11.1996
  Tel: 233621; 233622; 233623; 233624
  Faks: 233613

  Banka Ndërkombëtare Tregtare (BNT)
  Drejtori: Ooi Kooi KEAT
  Adresa: Qendra e Biznesit, Rruga "Murat Toptani", Tiranë;
  Numri dhe data e Licencës: Nr.9; Dt:20.02.1997
  Tel: 254 372; 256 254
  Faks: 254 368

  Banka Alpha (Dega Tiranë) (BA)
  Drejtori: Andreas GALATOULAS
  Adresa: Bulevardi "Zogu i I", Nr. 47, Tiranë;
  Numri dhe data e Licencës: Nr.10; Dt:07.01.1998
  Tel: 233532; 233359; 240476; 240477
  Faks: 232102

  Banka Amerikane e Shqipërisë;(BASH)
  Drejtori: Lorenzo RONCARI
  Adresa: Rruga "Ismail Qemali", Nr. 27, Tiranë;
  Numri dhe data e Licencës: Nr.11; Dt:10.08.1998
  Tel: 248753; 248754; 248755; 248756
  Faks: 248762

  Banka Procredit (BPC)
  Drejtori: Ralf REITEMEIER
  Adresa: Rruga "Sami Frashëri", P.O. Box 2395, Tiranë;
  Numri dhe data e Licencës: Nr.12; Dt:15.03.1999
  Tel: 271272; 271273; 271274; 271275
  Fax : 271276

  Banka e Parë e Investimeve (Dega Tiranë) (BPI)
  Drejtori: Martin Tsvetkov BOGDANOV
  Adresa: Bulevardi "Zogu i I", Nr. 64, Tiranë;
  Numri dhe data e Licencës: Nr.13; Dt:16.04.1999
  Tel: 356423; 356424
  Faks: 356422

  Banka EMPORIKI-SHQIPERI-Sh.a (BE-AL)
  Drejtori: George CARACOSTAS
  Adresa: Rruga e Kavajës, "Tirana Tower", Tiranë;
  Numri dhe data e Licencës: Nr.14; Dt:28.10.1999
  Tel: 358755; 358756; 358757; 358758; 358759; 358760
  Fax : 358752

  Banka e Kreditit të Shqipërisë (BKSH)
  Drejtori: Kamal Abdel MONEIM
  Adresa: Rruga "Perlat Rexhepi", Al-Kharafi Group Adm. Build. Kati 1&amp;2, Tiranë;
  Numri dhe data e Licencës: Nr.15; Dt:28.08.2002
  Tel: 247535; 247536
  Faks: 227803; 223768

  Banka Credins (BC)
  Drejtori: Artan SANTO
  Adresa: Rruga "Ismail Qemali", Nr. 21, Tiranë;
  Numri dhe data e Licencës: Nr.16; Dt:23.03.2003
  Tel: 222916; 234096
  Faks: 222916


  Banka Popullore (BP)
  Drejtori: Edvin LIBOHOVA
  Adresa: Rruga "Donika Kastrioti", Pall. 11/1, Kati I, Tiranë;
  Numri dhe data e Licencës: Nr.17; Dt:16.02.2004
  Tel: 272788; 272789
  Faks: 272781


  Banka Union (BU)
  Drejtori: Gazmend KADRIU
  Adresa: Bulevardi "Zogu i I", Pall 13 katësh, Përballë stacionit të trenit, Tiranë;
  Numri dhe data e Licencës: Nr.18; Dt: 09.01.2006

  Tel: 250653;
  Faks: 250654;
   
 6. Leopardii

  Leopardii Primus registratum

  Re: Gazetaret ekonomist-- Budalliqet qe shkruajne

  i numeruat ?????

  sa ju dolen ?????!!!!!!
   
 7. Santiago

  Santiago Primus registratum

  Re: Gazetaret ekonomist-- Budalliqet qe shkruajne

  jane 17 plako
  me gjithe BIS behet 18...
  Ca problemi ka? Mos jane shume? /pf/images/graemlins/laugh.gif
   
 8. Leopardii

  Leopardii Primus registratum

  Re: Gazetaret ekonomist-- Budalliqet qe shkruajne

  </font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
  jane 17 plako
  me gjithe BIS behet 18...
  Ca problemi ka? Mos jane shume? /pf/images/graemlins/laugh.gif

  [/ QUOTE ]

  do ti them zyshes qe nuk di te numerosh /pf/images/graemlins/laugh.gif
   
 9. pppppaa

  pppppaa Primus registratum

  Re: Gazetaret ekonomist-- Budalliqet qe shkruajne

  paska qen kopil ky gazetari , e ka fut BIS-in ne mes.. /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
   
 10. komino

  komino Valoris scriptorum

  Re: Gazetaret ekonomist-- Budalliqet qe shkruajne

  sa per saktesi, BIS bank nuk ka shtuar numrin e bankave qe operojne ne shqiperi.

  po te lexoni listen do te vini re edhe ju se mungon aty DARDANIA BANK qe ishte bakna e qeverise kosovare ne mergim e cila me pas u ble nga banca popolare pugliese dhe u transformua ne banca italiana di sviluppo (BIS).

  edhe dicka tjeter: QE KUR PUGLIA ESHTE NJE NGA ZONAT ME TE ZHVILLUARA NE ITALI???????!!!!!!!!!
   
 11. Santiago

  Santiago Primus registratum

  Re: Gazetaret ekonomist-- Budalliqet qe shkruajne

  </font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
  </font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
  jane 17 plako
  me gjithe BIS behet 18...
  Ca problemi ka? Mos jane shume? /pf/images/graemlins/laugh.gif

  [/ QUOTE ]

  do ti them zyshes qe nuk di te numerosh /pf/images/graemlins/laugh.gif

  [/ QUOTE ]

  PO thuaj bre qe eshte hequr Dardania dhe eshte zevendesuar me BIS. /pf/images/graemlins/smash.gif
  E kam pas dit qe ishte Banca di Puglia (nese ekziston ky emer banke ne Itali) ajo qe kishte Dardanian dhe ky BIS dukej si emer i ri.....nejse ma....
   
 12. ujku81

  ujku81 Primus registratum

  Re: Gazetaret ekonomist-- Budalliqet qe shkruajne

  Gazetaret jo me te shkruar por ne TV:

  Fiks Fare dje i ka ul vlerat vetes (ato qe i kane mbet)duke dhene nje kronike nga pikat ku qytetaret paguajne energjine ose ujin. Ne muajt e fillim vitit paguhen edhe disa taksa si taksa e TV (mblidhet nga KESH) apo taksa e pastrimit dhe gjelberimit (mblidhet nga ujesjellesi per llogari te bashkise). Ky eshte nje sherbim qe keto kompani i ofrojne shtetit sepse ndryshe keto taksa qe kane nje vlere te vogel (taksa e TV eshte 500 leke)nuk kishin si te mblidheshin.
  Fiksi e kishte kap problemin se pse duhet me i pagu atje keto taksa, dhe me tendence merr ne interviste njerez ne radhe per te paguar (dihet qe shqiptari ne radhe nuk thote asnje here fjale te mira).

  Po me e forta ishte se nje nga te intervistuarit rastesisht ishte i vellai i Besnik Mustafajt, te cilin kur e pyeten se cfare po paguante tha "taksen e pastrimit, se na mbyti gjelberimi". /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

  Me duket se Filipi nuk ka pas me ca t'merret, se sado qe e kan kap me qeverine keq fare, prap nuk gelltiten budallalliqe te tilla. Me vjen keq sepse TCH ka qene i vetmi stacion qe kishte dhe ka njefare profesionaliteti, por po p*rdhet dhe ai si te tjeret.
   
 13. eniad

  eniad Forumium maestatis

  Re: Gazetaret ekonomist-- Budalliqet qe shkruajne

  <font color="brown"> Shiko ujku, ne momentin qe paguan nje takse duhet te marresh sherbimin per te cilin paguan, realisht, jo virtualisht te mbetur vetem ne leter. Ti jeton ne Tirane dhe e shikon smogun qe shtohet perdite dhe mungesen e siperfaqeve te gjelbra neper lagje (edhe ato qe jane ne vendet me te mira te Tiranes, imagjino ato te tjerat qe jane larg qendres drejt periferise). Ndaj, ne momentin kur nuk merr sherbimin, mos kerko te te paguhen taksat. Po te ishte keshtu, KESH-i, po marr nje shembull, duhej te ishte denuar shume e shume here me sanksione per mosrespektim te kontrates me qytetaret. Perpara sesa te kerkosh duhet te japesh si institucion qe e ke per detyre te ofrosh nje sherbim.
  Nejse, nuk dua te mbroj TCH-ne, se as ma ndien fare (duke perdorur nje shprehje te Fiksit), por ma ndien ne momentin kur mua e ty na zbrazen xhepat per pagesen e sherbimeve qe nuk marrim. </font>
   
 14. ujku81

  ujku81 Primus registratum

  Re: Gazetaret ekonomist-- Budalliqet qe shkruajne

  Eni une nuk shtroj problemin tek sherbimi. Ajo takse eshte vendosur me ligj, dhe nuk e merr KESH-i po shteti. KESH-i luan vetem rolin e agjentit mbledhes. Neser pasneser, shteti mund ta leshoje me koncension mbledhjen e ketyre taksave nje firme private, c'rendesi ka kjo. Ata ishin kapur se cfare jane keto taksa dhe c'pune ka KESH-i me to.

  Nese kane kundershtim per taksat ta bejne ndryshe kroniken, jo me ate tendence, ashtu si e kishin bere dukej sikur "po na vjedh KESH-i".

  Nderkohe, taksa e TV qe paguajme nje here ne vit shkon per llogari te buxhetit te shtetit dhe logjikohet me mbajtjen e televizionit publik. Madje ne disa vende kjo takse paguhet per cdo aparat televiziv qe posedon publiku.
  Ndersa taksat e pastrimit &amp; gjelberimit i merr bashkia (pushteti vendor). Si i perdor eshte puna e bashkise dhe atehere shko beje kroniken tek bashkia se ku i con parate e ketyre taksave, jo tek sportelet e KESH-it dhe ujesjellesit.
   
 15. aleks shehu

  aleks shehu Guest

   
 16. aleks shehu

  aleks shehu Guest

  aleks shehu jam une ,komenti me pelqeu shume ,si ka mendesi si emri profesioni te perputhet me ty
   
 17. Eva H

  Eva H Primus registratum

  Epo nxenesi eshte pasqyra e mesuesit, edhe gazetaret jane pasqyra e profeve te tyre. Me qortoni, shani me thoni cte doni nese une e kam gabim per kete por edhe lektoret e ekonomise neper auditoret e fakulteteve nuk i dine ligjet e ekonomise.
  Sa veta e dine njehere se kush eshte Fed-i?
  Ne Fakultetin e Ekonomise prof-et jane studentet qe sapo dalin nga auditoret. Lektoret e vjeter jane me te vertete te vjeter dhe te aftet rrine dere em dere duke kerkuar pune.
  Mjera Shqiperi ku ka perfunduar!
   
 18. gangsterja

  gangsterja Primus registratum

  Gazetaret kete pune kane,me ca do te merren tjeter.Jane bere me keq se ata qe merren me thashetheme te vip-ave.Me habit fakti qe shume njerez i blejne dhe i lexojne keta budalliqe.
   
 19. lixhu

  lixhu Primus registratum

  Qenka mire kjo gazetarja nga qendrori i paska dhene pushime te perhersheme lum ajo
   
 20. artistil

  artistil Primus registratum

   

Shpërndajeni këtë faqe