Këngë labe me tekste

Diskutime tek 'Muzika' filluar nga Artin, 24 Jun 2017.

 1. Artin

  Artin Papirus rex

  Kënga i kushtohet Luftës së Vlorës të vitit 1920, kundër italianëve.

  Çobanët mbi gjeneralë

  Kush ia thot' në ato hije
  Flet me re e flet me yje
  Yje thane, degë lisi
  Këndoi kënga e një fisi

  Këta djem që i than' ndalë
  Gjalmëzeza ka bër' djalë
  Japin fjalën dhe mbajn' besën
  Për atdheun din' dhe vdesën

  Kështu thanë dhe i ranë
  Gur më gur e stan më stanë
  Kush me pushk' kush jataganë
  Lufton Sparta me thesarë

  Andej vapor' e ballona
  Dhe ushtria ish kollona
  Këtejë pushkët me gjalmë
  Që i mbajn' trimat me famë

  Andej krisma, gjyle, topa
  Mitralozë edhe bomba
  Këtej djemtë si fildishë
  Fshinin gjakun me këmishë

  Andej forca mbretërore
  Hekur, tela në një vijë
  Këtej kënga popullore
  Lufton një sa për njëmijë

  Lufton Sparta me një mbretë
  Që kishte mijëra dyzetë
  Këtej flamuri me valë
  Çobanët mbi gjeneralë

  Vlor' e sotme, Spart' e vjetër
  Shqipëri dhe s'ka më tjetër
  Vlora, Vlora, Vlora,Vlora
  Bjeri moj të lumtë dora

  Koha e kërkuar erdhi
  Çeli toka, ndriti dielli
  Pruri ditën më të mirë
  Rrofsh moj Shqipëri e lirë

   
 2. Artin

  Artin Papirus rex

  Dola në gërxhe, në majë

  Dola në gërxhe, në majë
  si llojisesh e po qajë

  Si llojisesh e po qajë
  një maraz do të më hajë

  Një maraz do të më hajë
  moj marazi yt më hëngri

  Moj marazi yt më hëngri
  bejk' e derdhura nga vëndi

  Bejk' e derdhura nga vëndi
  nga balta që del ergjëndi

  Nga balta që del floriri
  moj më prishe nga fiqiri

   
 3. Artin

  Artin Papirus rex

  Ç'është dashuria

  Meskëputur, yll karvani
  Nga vapa po përvëlohem
  N'ata sy si gji limani
  Do vij njëher' të freskohem

  (refreni)
  Në buzë të malit, ku të shkul veriu
  Vjen mikja nga stani si bijë valiu
  Si bijë valiu vjen mikja nga stani
  Kërkon djath' në napë e bij' e çobanit
  E ç'tju them o shokë, ç'është dashuria
  Ajo është mjaltë, vetë perëndia

  Do dal përtejë në bregë
  Të loz me hundën qiri
  Do zbres te buza që djegë
  Të çlodhem pak dhe të rri

  T'ia marrim njëherë rëndë
  Kumbisur faqe më faqe
  Aman të keqen o këngë
  Ç'mi kujton ato maraze

   

Shpërndajeni këtë faqe