Kundrinori i drejte dhe i zhdrejte

Diskutime tek 'Blogosfera Shqiptare' filluar nga Albforumi, 6 Sep 2009.

 1. Albforumi

  Albforumi Primus registratum

  Kundrinori i drejte dhe i zhdrejte

  Kundrinori i drejte eshte nje emer, grup emeror ose peremer ne rasen kallezore, qe ndertohet gjithmone pa parafjale. Ne fjali kundrinori gjindet me pyetjen ke , ose çfare .
  Binjte e arberit sollen lirine (ke ? lirine)
  Mund te shoqerohet nga nje trajte e shkurter e peremrit vetor, edhe ajo ne rasen kallezore. E fituan me zemer!
  Kundrinori i drejte prane ne folje vetoreeshte shume i domosdoshem, qe folja dhe fjalia te kene kuptim te plote. Kundrinori i drejte tregon objektin, personin, ose sendin mbi te cilin bie veprimi i shprehur nga folja.

  Kundrinori i zhdrejte, pa parafjale ose me parafjale.</p>


  Kundrinori i drejte pa parafjale eshte nje emer ose nje grup emeror ose peremer ne rasen dhanore qe ndertohet gjithnje pa parafjale. Ai shoqerohet gjithnje nga nje trajte e shkurter e peremrit vetor ne rasen dhanore. Skenderbeu u hodhi nje veshtrim ushtareve”
  Kundrinori i zhdrejte me parafjale eshte nje emer , grup emeror ose peremer ne nje nga rasat : kallezore, ose rrjedhore qe paraprihet gjithnje nga nje parafjale.
  Ju e fituat kete lufte me zemran tuaj”</p>

  Ky artikull eshte marre nga: http://abcshqip.com/?p=313. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://abcshqip.com/?p=313
   
  Megg likes this.
 2. :cool: kundrinoret jane edhe gjymtyre e dyte e fjalise...
   
 3. arnita cani

  arnita cani Guest

   
 4. arnita cani

  arnita cani Guest

   
 5. irli

  irli Guest

   
 6. irli

  irli Guest

   
 7. sevdi

  sevdi Guest

   

Shpërndajeni këtë faqe