Nga urtësia botërore.

Diskutime tek 'Letërsia' filluar nga Seyfert, 5 Jun 2014.

 1. Seyfert

  Seyfert Valoris scriptorum

  1. Jepuni njerëzve mundësi dhe kushte, dhe ata do mendojnë ndryshe!

  2. O shpirti im, mos ëndërro për jetën e pavdekshme, por shtero fushën e së mundshmes!

  3. Do të vij një ditë që armët do t’i hedhim në det, dhe stërnipërit tanë do të thonë: Sa
  barbarë kanë qenë stërgjyshërit tanë!

  4. Askush në këtë botë nuk është aq i pasur sa të blej të kaluarën e vet!

  5. Trupi është po aq mësimdhënës i mirë sa dhe librat, kurse ndjenjat i shkojnë për shtat
  shpirtit!

  6. Mëso një çikë më shumë, e jeto një çikë më pak!

  7. Një bibliotekë shkencore është një “spital” për shpirtin!

  8. Historia na mëson, por ne pak mësojmë prej saj!

  9. I dua burrat, jo pse janë burra, por sepse nuk janë gra!!!

  10. Jeta është shumë e shkurtër për të mësuar gjermanisht!

  11. E qeshura është një qetësuese pa efekte anësore!

  12. Qajmë kur lindim, dhe çdo ditë e jep shpjegimin se pse!

  13. Më mirë një paqe e keqe se sa një luftë e mirë!

  14. Në se beson çdo gjë që lexon, më mirë mos lexo fare!

  15. Njeriu qe e sheh botën në moshën 50 vjeç siç e shihte kur ishte 20 vjeç, ka shkuar
  dëm 30 vjet të jetës së vet!

  16. Më mirë të jesh një mi në gojën e maces, se sa njeri në duart e avokatit!

  17. Kapeni rastin nga mjekra, sepse është tullace nga prapa!

  18. Jetojmë të gjithë nën një qiell, por nuk kemi të njëjtin horizont!

  19. Vdekja e një të moshuari është si të djegësh një librari!

  20. Unë nuk urrej njeriun, por veset e tij!
   
  exit likes this.

Shpërndajeni këtë faqe