Per qfar perdoret ose cfare efektesh ka ilaqi Diazepam. Pergjigjen e dua nga MJEKE qe kane studiuar, dhe JO nga <edukatoret> alias ylli pango. Te paqa.
Mirembrema. Kush jane simptomat e Jacson-Epilepsie,ose cfar eshte kjo e fundit??? E bej pyetjen se kam merak per bashkeatdhetaret tane ne Amerike per ke do votojne? Naten e mire.
Asnjehere nuk jeni pergjigjur por nejse...pyetja tjeter eshte? Cfare mendimi keni per peshengritjen(sport nuk e quaj)?? Mendimi im,ca DEBILA ngrene pesha mbi natyren! Apo tju bejme dhe ketyre poezi?????? flm
diazepami eshte nje ilac qe i perket kategorise se benzodiazepinave, perdoret per krizat e ankthit, per krizat konvulsive si psh ne rast epilepsie, per problemet e gjumit, etj. eshte ai qe njihet me emrin komercial valium. efektet anesore jane te ngjashme me ato te droges. Airbourne, e ke bere pyetjen ne nje nenforum te gabuar sepse ketu flitet per informatike.
simptomat shkaktohen nga irritimi i zonave te trurit qe pergjigjen per aktivitetin motor, pra levizjet e trupit. ky irritim mund te shkaktohet nga tumore, trauma, probleme vaskulare si tromboze, etj. ndryshe nga disa lloj epilepsie, kjo e llojit jaksonian nuk shkakton humbje te koshiences. kjo epilepsi zhvillohet me kriza muskolare te forta tek zonat e trupit qe jane te drejtuara nga zona e trurit korresponduese: kembet, krahet, fytyra. nje hemisfer drejton gjysmen e trupit, pra simptomat shfaqen zakonisht ne gjysmen e trupit. nese aktiviteti i crregulluar i trurit perhapet edhe ne hemisferin tjeter, pra preket i tere truri, atehere krizat shfaqen me kriza muskolare te gjeneralizuara dhe me humbjen e vetedijes.
ne pergjithesi per dike qe nuk ka probleme shendetesore hyn tek aktiviteti fizik, pra keq nuk ben pa ekzagjeruar.
them se po, duhet te jene te ndergjegjshem edhe pse nuk e kane deklaruar shkakun. e nje fjale e urte thote, mos e fasho koken para se ta vrasesh. por po ashtu nje tjeter thote, te parandalosh eshte me mire se te mjekosh. hmmm varet nga anon me shume peshorja e rrezikut/beneficeve, duke marre parasysh edhe alternativen tjeter qe ofrohet.
@broken_smile Se dihet PIKA e DOBET... Cfare eshte kjo bima Sideritis(ndoshta duhet te pyesim farmaciste,por nuk besoj qe kane shume aftesi ne troje)
Padiskutim qe dhe une te dua shume dhe gjumin e embel gjithashtu. Une kur kthehem nga shqiperia marr gjithmone caj mali me vete, ose kur shkon ndonje i aferm i kerkoj te me sjelle nje tufe nese ka mundesi, dhe e pi pothuajse cdo dite gjate dimrit. Nuk e di nese ka ketej, besoj se po...por nuk jam interesuar.
Ketu tek mua nuk ka dhe kam kerkuar.Ka caj turk dhe qaj rus....por i pine te tjeret me flamure. Robotet nuk ankohen per 7 dite ne jave pune,pa siguracione,pa pushime dhe fale.....sorrave qe kendojne hymnin ne mengjez.
Qeka fjale turke me germa arabe qe i bie ne inglliz..... A variation in color (often applied to Oriental rugs). Po variantin ne Shqip si mund ta perkufizojme apo ta emerojme?????????