Spam dhe ne rekordet e Nameserverave global (Facebook/Google Microsoft e te tjere)

Diskutime tek 'Webmastera - Faqe - Domaining - Hosting' filluar nga Al-Punk, 19 Jul 2011.

 1. Al-Punk

  Al-Punk Still here

  Shume interesante po te besh nje Whois mbi Facebook.com do te shohesh qe ka disa rekorde te cuditshme ne fillim te listimit
  Rekordet duket te jene emra serverash qe mund te pyeten, por qe permbajne nje informacion SPAMM persa i perket hostuesit te vertete te Facebook. (I verteti eshte MarkMonitor ne fund).
  Jam kurioz si e kane bere dhe do e shikoj pak ne ditet ne vazhdim, sdq duket shume interesante deri ku kane arritur te shkojne :)
   
 2. Al-Punk

  Al-Punk Still here

  Rezultat i ngjashem dhe per Google:
  whois google.com
  ...
  Server Name: GOOGLE.COM.ZZZZZZZZZZZZZ.GET.ONE.MILLION.DOLLARS.AT.WWW.UNIMUNDI.COM
  IP Address: 209.126.190.70
  Registrar: DIRECTI INTERNET SOLUTIONS PVT. LTD. D/B/A PUBLICDOMAINREGISTRY.COM
  Whois Server: whois.PublicDomainRegistry.com
  Referral URL: http://www.PublicDomainRegistry.com

  Server Name: GOOGLE.COM.ZZZZZ.GET.LAID.AT.WWW.SWINGINGCOMMUNITY.COM
  IP Address: 69.41.185.195
  Registrar: TUCOWS.COM CO.
  Whois Server: whois.tucows.com
  Referral URL: http://domainhelp.opensrs.net

  Server Name: GOOGLE.COM.ZOMBIED.AND.HACKED.BY.WWW.WEB-HACK.COM
  IP Address: 217.107.217.167
  Registrar: DOMAINCONTEXT, INC.
  Whois Server: whois.domaincontext.com
  Referral URL: http://www.domaincontext.com

  Server Name: GOOGLE.COM.ZNAET.PRODOMEN.COM
  IP Address: 62.149.23.126
  Registrar: DIRECTI INTERNET SOLUTIONS PVT. LTD. D/B/A PUBLICDOMAINREGISTRY.COM
  Whois Server: whois.PublicDomainRegistry.com
  Referral URL: http://www.PublicDomainRegistry.com

  Server Name: GOOGLE.COM.YUCEKIRBAC.COM
  IP Address: 88.246.115.134
  Registrar: DIRECTI INTERNET SOLUTIONS PVT. LTD. D/B/A PUBLICDOMAINREGISTRY.COM
  Whois Server: whois.PublicDomainRegistry.com
  Referral URL: http://www.PublicDomainRegistry.com

  Server Name: GOOGLE.COM.YUCEHOCA.COM
  IP Address: 88.246.115.134
  Registrar: DIRECTI INTERNET SOLUTIONS PVT. LTD. D/B/A PUBLICDOMAINREGISTRY.COM
  Whois Server: whois.PublicDomainRegistry.com
  Referral URL: http://www.PublicDomainRegistry.com

  Server Name: GOOGLE.COM.WORDT.DOOR.VEEL.WHTERS.GEBRUIKT.SERVERTJE.NET
  IP Address: 62.41.27.144
  Registrar: KEY-SYSTEMS GMBH
  Whois Server: whois.rrpproxy.net
  Referral URL: http://www.key-systems.net

  Server Name: GOOGLE.COM.VN
  Registrar: ONLINENIC, INC.
  Whois Server: whois.onlinenic.com
  Referral URL: http://www.OnlineNIC.com

  Server Name: GOOGLE.COM.VABDAYOFF.COM
  IP Address: 8.8.8.8
  Registrar: DOTSTER, INC.
  Whois Server: whois.dotster.com
  Referral URL: http://www.dotster.com

  Server Name: GOOGLE.COM.UY
  Registrar: DIRECTI INTERNET SOLUTIONS PVT. LTD. D/B/A PUBLICDOMAINREGISTRY.COM
  Whois Server: whois.PublicDomainRegistry.com
  Referral URL: http://www.PublicDomainRegistry.com

  Server Name: GOOGLE.COM.UA
  Registrar: DIRECTI INTERNET SOLUTIONS PVT. LTD. D/B/A PUBLICDOMAINREGISTRY.COM
  Whois Server: whois.PublicDomainRegistry.com
  Referral URL: http://www.PublicDomainRegistry.com

  Server Name: GOOGLE.COM.TW
  Registrar: WEB COMMERCE COMMUNICATIONS LIMITED DBA WEBNIC.CC
  Whois Server: whois.webnic.cc
  Referral URL: http://www.webnic.cc

  Server Name: GOOGLE.COM.TR
  Registrar: DIRECTI INTERNET SOLUTIONS PVT. LTD. D/B/A PUBLICDOMAINREGISTRY.COM
  Whois Server: whois.PublicDomainRegistry.com
  Referral URL: http://www.PublicDomainRegistry.com

  Server Name: GOOGLE.COM.SUCKS.FIND.CRACKZ.WITH.SEARCH.GULLI.COM
  IP Address: 80.190.192.24
  Registrar: EPAG DOMAINSERVICES GMBH
  Whois Server: whois.enterprice.net
  Referral URL: http://www.enterprice.net

  Server Name: GOOGLE.COM.SPROSIUYANDEKSA.RU
  Registrar: MELBOURNE IT, LTD. D/B/A INTERNET NAMES WORLDWIDE
  Whois Server: whois.melbourneit.com
  Referral URL: http://www.melbourneit.com

  Server Name: GOOGLE.COM.SOUTHBEACHNEEDLEARTISTRY.COM
  IP Address: 74.125.229.52
  Registrar: GODADDY.COM, INC.
  Whois Server: whois.godaddy.com
  Referral URL: http://registrar.godaddy.com

  Server Name: GOOGLE.COM.SERVES.PR0N.FOR.ALLIYAH.NET
  IP Address: 84.255.209.69
  Registrar: GODADDY.COM, INC.
  Whois Server: whois.godaddy.com
  Referral URL: http://registrar.godaddy.com

  Server Name: GOOGLE.COM.SAYS.IWANNATSAHEYLUWITHNINAT.COM
  IP Address: 2001:470:C584:0:0:0:0:7E9D
  Registrar: ENOM, INC.
  Whois Server: whois.enom.com
  Referral URL: http://www.enom.com

  Server Name: GOOGLE.COM.SA
  Registrar: OMNIS NETWORK, LLC
  Whois Server: whois.omnis.com
  Referral URL: http://domains.omnis.com

  Server Name: GOOGLE.COM.REJSCRAP.COM
  IP Address: 216.239.38.21
  IP Address: 216.239.36.21
  IP Address: 216.239.34.21
  IP Address: 216.239.32.21
  Registrar: GODADDY.COM, INC.
  Whois Server: whois.godaddy.com
  Referral URL: http://registrar.godaddy.com

  Server Name: GOOGLE.COM.PE
  Registrar: DIRECTI INTERNET SOLUTIONS PVT. LTD. D/B/A PUBLICDOMAINREGISTRY.COM
  Whois Server: whois.PublicDomainRegistry.com
  Referral URL: http://www.PublicDomainRegistry.com

  Server Name: GOOGLE.COM.MX
  Registrar: DIRECTI INTERNET SOLUTIONS PVT. LTD. D/B/A PUBLICDOMAINREGISTRY.COM
  Whois Server: whois.PublicDomainRegistry.com
  Referral URL: http://www.PublicDomainRegistry.com

  Server Name: GOOGLE.COM.LASERPIPE.COM
  IP Address: 209.85.227.106
  Registrar: DIRECTI INTERNET SOLUTIONS PVT. LTD. D/B/A PUBLICDOMAINREGISTRY.COM
  Whois Server: whois.PublicDomainRegistry.com
  Referral URL: http://www.PublicDomainRegistry.com

  Server Name: GOOGLE.COM.IS.NOT.HOSTED.BY.ACTIVEDOMAINDNS.NET
  IP Address: 217.148.161.5
  Registrar: ENOM, INC.
  Whois Server: whois.enom.com
  Referral URL: http://www.enom.com

  Server Name: GOOGLE.COM.IS.HOSTED.ON.PROFITHOSTING.NET
  IP Address: 66.49.213.213
  Registrar: NAME.COM LLC
  Whois Server: whois.name.com
  Referral URL: http://www.name.com

  Server Name: GOOGLE.COM.IS.APPROVED.BY.NUMEA.COM
  IP Address: 213.228.0.43
  Registrar: GANDI SAS
  Whois Server: whois.gandi.net
  Referral URL: http://www.gandi.net

  Server Name: GOOGLE.COM.HK
  Registrar: UK2 GROUP LTD.
  Whois Server: whois.hostingservicesinc.net
  Referral URL: http://www.resell.biz

  Server Name: GOOGLE.COM.HICHINA.COM
  IP Address: 218.103.1.1
  Registrar: HICHINA ZHICHENG TECHNOLOGY LTD.
  Whois Server: grs-whois.hichina.com
  Referral URL: http://www.net.cn

  Server Name: GOOGLE.COM.HAS.LESS.FREE.PORN.IN.ITS.SEARCH.ENGINE.THAN.SECZY.COM
  IP Address: 209.187.114.130
  Registrar: TUCOWS.COM CO.
  Whois Server: whois.tucows.com
  Referral URL: http://domainhelp.opensrs.net

  Server Name: GOOGLE.COM.ESJUEGOS.NET
  IP Address: 97.74.144.165
  Registrar: DIRECTI INTERNET SOLUTIONS PVT. LTD. D/B/A PUBLICDOMAINREGISTRY.COM
  Whois Server: whois.PublicDomainRegistry.com
  Referral URL: http://www.PublicDomainRegistry.com

  Server Name: GOOGLE.COM.DO
  Registrar: GODADDY.COM, INC.
  Whois Server: whois.godaddy.com
  Referral URL: http://registrar.godaddy.com

  Server Name: GOOGLE.COM.CO
  Registrar: NAMESECURE.COM
  Whois Server: whois.namesecure.com
  Referral URL: http://www.namesecure.com

  Server Name: GOOGLE.COM.CN
  Registrar: XIN NET TECHNOLOGY CORPORATION
  Whois Server: whois.paycenter.com.cn
  Referral URL: http://www.xinnet.com

  Server Name: GOOGLE.COM.BR
  Registrar: ENOM, INC.
  Whois Server: whois.enom.com
  Referral URL: http://www.enom.com

  Server Name: GOOGLE.COM.BITERMANSOLUTIONS.COM
  IP Address: 8.8.8.8
  Registrar: GODADDY.COM, INC.
  Whois Server: whois.godaddy.com
  Referral URL: http://registrar.godaddy.com

  Server Name: GOOGLE.COM.BEYONDWHOIS.COM
  IP Address: 203.36.226.2
  Registrar: TUCOWS.COM CO.
  Whois Server: whois.tucows.com
  Referral URL: http://domainhelp.opensrs.net

  Server Name: GOOGLE.COM.AU
  Registrar: PLANETDOMAIN PTY LTD.
  Whois Server: whois.planetdomain.com
  Referral URL: http://www.planetdomain.com

  Server Name: GOOGLE.COM.AR
  Registrar: ENOM, INC.
  Whois Server: whois.enom.com
  Referral URL: http://www.enom.com

  Server Name: GOOGLE.COM.AFRICANBATS.ORG
  Registrar: TUCOWS.COM CO.
  Whois Server: whois.tucows.com
  Referral URL: http://domainhelp.opensrs.net

  Domain Name: GOOGLE.COM
  Registrar: MARKMONITOR INC.
  Whois Server: whois.markmonitor.com
  Referral URL: http://www.markmonitor.com
  Name Server: NS1.GOOGLE.COM
  Name Server: NS2.GOOGLE.COM
  Name Server: NS3.GOOGLE.COM
  Name Server: NS4.GOOGLE.COM
  Status: clientDeleteProhibited
  Status: clientTransferProhibited
  Status: clientUpdateProhibited
  Status: serverDeleteProhibited
  Status: serverTransferProhibited
  Status: serverUpdateProhibited
  Updated Date: 15-sep-2010
  Creation Date: 15-sep-1997
  Expiration Date: 14-sep-2011

  >>> Last update of whois database: Tue, 19 Jul 2011 08:33:28 UTC <<<
  ...
   
 3. Al-Punk

  Al-Punk Still here

  And Mystery Resolved!

  Tani whois i Facebook ka dhe nje rekord te ri :)
  Server Name: FACEBOOK.COM.LOVED.BY.WWW.SHQIPHOST.COM
  IP Address: 46.4.210.254
  Registrar: ONLINENIC, INC.
  Whois Server: whois.onlinenic.com
  Referral URL: http://www.OnlineNIC.com
   
 4. gurax

  gurax Pan ignoramus

  Nje idjotesi e jashtezakonshme e top-level domain per .com ne menyren se si kerkon rekordet gjate query.

  ....
  ....
  dhe prape ....
   
 5. Al-Punk

  Al-Punk Still here

  :)
  pergjigja vinte nga whos.crsnic.net dhe eshte menyra e duhur e servirjes se informacionit. Thjesht qe ka SPAM.

  $whois --verbose facebook.com
  Using server whois.crsnic.net.
  ...
  Server Name: FACEBOOK.COM.ZZZZZ.GET.LAID.AT.WWW.SWINGINGCOMMUNITY.COM
  IP Address: 69.41.185.229
  Registrar: TUCOWS.COM CO.
  Whois Server: whois.tucows.com
  Referral URL: http://domainhelp.opensrs.net

  Server Name: FACEBOOK.COM.MORE.INFO.AT.WWW.BEYONDWHOIS.COM
  IP Address: 203.36.226.2
  Registrar: TUCOWS.COM CO.
  Whois Server: whois.tucows.com
  Referral URL: http://domainhelp.opensrs.net

  Server Name: FACEBOOK.COM.LOVED.BY.WWW.SHQIPHOST.COM
  IP Address: 46.4.210.254
  Registrar: ONLINENIC, INC.
  Whois Server: whois.onlinenic.com
  Referral URL: http://www.OnlineNIC.com

  Server Name: FACEBOOK.COM.KNOWS.THAT.THE.BEST.WEB.HOSTING.IS.NASHHOST.NET
  IP Address: 78.47.16.44
  Registrar: INTERNET INVEST, LTD. DBA IMENA.UA
  Whois Server: whois.imena.ua
  Referral URL: http://www.imena.ua

  Server Name: FACEBOOK.COM.GET.ONE.MILLION.DOLLARS.AT.WWW.UNIMUNDI.COM
  IP Address: 209.126.190.70
  Registrar: DIRECTI INTERNET SOLUTIONS PVT. LTD. D/B/A PUBLICDOMAINREGISTRY.COM
  Whois Server: whois.PublicDomainRegistry.com
  Referral URL: http://www.PublicDomainRegistry.com

  Domain Name: FACEBOOK.COM
  Registrar: MARKMONITOR INC.
  Whois Server: whois.markmonitor.com
  Referral URL: http://www.markmonitor.com
  Name Server: NS1.FACEBOOK.COM
  Name Server: NS2.FACEBOOK.COM
  Name Server: NS3.FACEBOOK.COM
  Name Server: NS4.FACEBOOK.COM
  Name Server: NS5.FACEBOOK.COM
  Status: clientDeleteProhibited
  Status: clientTransferProhibited
  Status: clientUpdateProhibited
  Status: serverDeleteProhibited
  Status: serverTransferProhibited
  Status: serverUpdateProhibited
  Updated Date: 16-mar-2011
  Creation Date: 29-mar-1997
  Expiration Date: 30-mar-2020

  >>> Last update of whois database: Tue, 19 Jul 2011 14:11:38 UTC <<<

  ....
   
 6. Al-Punk

  Al-Punk Still here

  Nje menyre moderne e te berit SPAM :D
   
 7. eklipsi

  eklipsi Forumium maestatis

 8. Al-Punk

  Al-Punk Still here

  Protokolli Whois parashikon qe te pyeten serverat autoritare per nxjerrjen e rezultatit per nje domain te caktuar.
  Ne castin qe kerkoj per rekordin DOMAIN.COM praktikisht po pyes nje server X per kete rekord.
  Nese serveri nuk eshte vete autoritar (pergjegjesi perkrijimin) per kete rekord, fillon nje procedure rekursive duke pyetur ne te gjithe nameserverat e tjere se kush e ka kete rekord.
  Kur pyetet per nje rekord ne zonen .com, te gjithe serverat e regjistrareve te .com pyeten me rradhe per te gjetur rekordin e duhur. Normalisht secili prej tyre pergjigjet per rekordin qe ka dhe nese ka nje rekord te nivelit te pare, kthen dhe pergjigjen qe "Jam autoritar" per kete domain.

  Rezultatet e kerkimit jane te ndryshme ne kliente te ndryshem Whois. Whois qe po sheh ne ate faqe interneti eshte i pershtatur qe te gjeje rekordet vetem ne serverin autoritar. Normalisht kjo eshte situata e pritshme nga cdo klient fundor.

  Rasti me siper ndodh me nje klient i cili kthen te gjitha pergjigjet nga cdo domain.. Kjo eshte pergjigja me e plote nga ana teknike. Fatkeqesisht, po perdoret nga disa persona per te vendosur njoftime te rreme si: Server Name: GOOGLE.COM.ZOMBIED.AND.HACKED.BY.WWW.WEB-HACK.COM

  Keto jane rekorde nameserverash autoritare. Me pak fjale nese ti do te hostosh disa domaine, te duhet te krijosh disa nameservera. Nameserverat marrin nje pointim ne IP nga DNSja jote lokale (psh ns1.eklipsi.com IN A xIP), por duhet te regjistrohen dhe ne Registrar (e direkt ne regjistri te zones .com etj). Cdo kompani qe shet domaine, ofron dhe nje nderfaqe administrimi ku mund te krijosh te tille nameservera. Aty nese shkruan GOOGLE.COM.BLLOKOHET.NGA. (eklipsi.com) dhe e pointon ne nje IP cfaredo, ne castin qe dikush do kerkoj per Google.com, do i dale dhe serveri qe ke krijuar.
   
 9. Al-Punk

  Al-Punk Still here

  P.S Nese ke nje Linux machine, provo te besh nje whois qe aty tek facebook.com apo Google e me rradhe.
   
 10. gurax

  gurax Pan ignoramus

  Duke vazhduar kete per te cilen ka shkruar StillMandi, pjesa delikate e ketij procesi (ne kete rast fradulent) eshte menyra se si nje nameserver autoritar per DOMAIN.COM shkemben informacionet per pyetje-pergjigje (query-response) me top-level domain nameserver(s) per zonen .com dhe anasjelltas, ky top-level server me serverat e ndryshem qe ekzistojne per DOMAIN.COM.

  Ne shembullin qe ka sjelle StillMandi, kur kerkohet informacion per "google.com" kjo pyetje i kalon top-level domain server dhe ai si pergjigje jep dicka te ngjashme me: "Duhet te pyesesh serverat 209.126.190.70, 69.41.185.195, 217.107.217.167, 62.149.23.126, etj, te cilet kane autoritet per sa i perket google.com" dhe kur keta servera pyeten, pergjigja qe kthejne eshte treguar me lart te jete: GOOGLE.COM.ZZZZZZZZZZZZZ.GET.ONE.MILLION.DOLLARS.AT.WWW.UNIMUNDI.COM, GOOGLE.COM.ZZZZZ.GET.LAID.AT.WWW.SWINGINGCOMMUNITY.COM, GOOGLE.COM.ZOMBIED.AND.HACKED.BY.WWW.WEB-HACK.COM, etj. Keto eshte e qarte qe nuk kane autoritet mbi "google.com" por ne fakt per ate cfare eshte treguar, qe nuk eshte asnje gje tjeter pervecse nje domain tjeter i cili *permban* frazen "google.com".

  Ky ne fakt eshte nje gabim madhor i menyres se komunikimit midis top-level domain server per zonen .com dhe serverave te tjere qe varen prej tij ne formen DOMAIN.COM.
  Nese e njejta prove kerkohet te behet me domain qe nuk mbarojne me .com por qe te jene psh me .org apo .net nje gje e tille nuk ndodh dhe keta to-level domain servers sillen ne menyren e drejte. Delegimi nga .com top-level domain behet ne *reverse*, duke filluar nga majtas dhe me avancim per djathtas emrit te domain ne shqyrtim. Ne momentin qe e gjen, e shenon ate server qe ka kthyer pergjigje si legjitim (duke injoruar ne menyre te gabuar pjesen e ngelur te emrit te domain, i cili sic eshte paraqitur ketu me lart mund te jete nje domain komplet tjeter, psh "unimundi.com" apo "swingingcommunity.com"). Menyra e drejte per te trajtuar dhe deleguar kerkesat eshte duke filluar djathtas dhe duke avancuar per drejtim majtas ne emrin e domain, pra duke filluar me fillimisht me pjesen "com", me pas duke i vendosur piken, dhe me pas duke kerkuar per emrin deri ne piken tjeter, pastaj perseri vendoset pika, e keshtu me rradhe. Ne momentin qe gjehet emri i kerkuar, kerkimi quhet i suksesshem dhe shenohet ne pergjigje si autoritativ ai nameserver qe ka dhene kete kombinim. Menyra, algoritmi, rregulli, per kete gje, diktohet nga top-level domain.

  Ne te tere top-level domain qe ekzistojne, vetem ai per ".com" sillet ne kete menyre te gabuar sic eshte treguar ketu, duke e bere kerkimin mbrapsht. Te tere top-level te tjere (.net, .org, .info, .co.uk, .tv, .al) jane te rregullt dhe te sakte ne menyren se si operojne. Me domaine qe nuk jane .com anomalia e pershkruar nga StillMandi eshte inekzistente.

  Per mua personalisht eshte misterioze arsyeja se pse nuk eshte rregulluar akoma sjellja e gabuar e top-level .com megjithese kane kaluar tashme afro 30 vjet qe eshte projektuar kjo ndarje. Atehere top-level .com ishte i pari qe u implementua (gabim, keq, sa me shpejt dhe qe te mbaroje pune per firmat COMerciale). Top-level te tjere jane implementuar dicka me vone, me nje diference 1-2 vjecare, dhe sakte.
   
 11. gurax

  gurax Pan ignoramus

  Rastesisht hasa kete temen tani.

  S'ka ndonje ndryshim akoma.

  Code:
  Whois Server Version 2.0
  
  Domain names in the .com and .net domains can now be registered
  with many different competing registrars. Go to http://www.inter
  for detailed information.
  
   Server Name: YAHOO.COM.ACCUTAXSERVICES.COM
   IP Address: 98.136.43.32
   IP Address: 66.196.84.168
   Registrar: WILD WEST DOMAINS, LLC
   Whois Server: whois.wildwestdomains.com
   Referral URL: http://www.wildwestdomains.com
  
  
   Server Name: YAHOO.COM.ANGRYPIRATES.COM
   IP Address: 8.8.8.8
   Registrar: NAME.COM, INC.
   Whois Server: whois.name.com
   Referral URL: http://www.name.com
  
  
   Server Name: YAHOO.COM.AU
   Registrar: WILD WEST DOMAINS, LLC
   Whois Server: whois.wildwestdomains.com
   Referral URL: http://www.wildwestdomains.com
  
  
   Server Name: YAHOO.COM.BGPETERSON.COM
   IP Address: 66.218.71.205
   Registrar: MELBOURNE IT, LTD. D/B/A INTERNET NAMES WORLDWIDE
   Whois Server: whois.melbourneit.com
   Referral URL: http://www.melbourneit.com.au
  
  
   Server Name: YAHOO.COM.BIGROCK.IN
   Registrar: BIGROCK SOLUTIONS LIMITED
   Whois Server: Whois.bigrock.com
   Referral URL: http://www.bigrock.com
  
  
   Server Name: YAHOO.COM.BR
   Registrar: ENOM, INC.
   Whois Server: whois.enom.com
   Referral URL: http://www.enom.com
  
  
   Server Name: YAHOO.COM.CN
   Registrar: BEIJING INNOVATIVE LINKAGE TECHNOLOGY LTD. DBA DNS
   Whois Server: whois.dns.com.cn
   Referral URL: http://www.dns.com.cn
  
  
   Server Name: YAHOO.COM.DALLARIVA.COM
   IP Address: 66.218.71.205
   Registrar: DOMAIN.COM, LLC
   Whois Server: whois.domain.com
   Referral URL: http://www.domain.com
  
  
   Server Name: YAHOO.COM.ELPOV.COM
   IP Address: 66.21.71.205
   Registrar: TIERRANET INC. D/B/A DOMAINDISCOVER
   Whois Server: whois.domaindiscover.com
   Referral URL: http://www.domaindiscover.com
  
   Server Name: YAHOO.COM.HACKED.BY.JAPTRON.ES
   Registrar: GODADDY.COM, LLC
   Whois Server: whois.godaddy.com
   Referral URL: http://www.godaddy.com
  
   Server Name: YAHOO.COM.HK
   Registrar: ENOM, INC.
   Whois Server: whois.enom.com
   Referral URL: http://www.enom.com
  
  
   Server Name: YAHOO.COM.IS.N0T.AS.1337.AS.SEARCH.GULLI.COM
   IP Address: 80.190.192.24
   Registrar: COREHUB, S.R.L.
   Whois Server: whois.corehub.net
   Referral URL: http://www.corehub.net
  
  
   Server Name: YAHOO.COM.JTNELECTRIC.COM
   IP Address: 66.218.71.205
   IP Address: 216.109.116.20
   Registrar: GODADDY.COM, LLC
   Whois Server: whois.godaddy.com
   Referral URL: http://www.godaddy.com
  .
  .
  .
  
   

Shpërndajeni këtë faqe