Thenie islamike

Diskutime tek 'Teologjia' filluar nga brenatohyseni, 11 Feb 2016.

 1. brenatohyseni

  brenatohyseni Forumium maestatis

  nuk e di nese ka nje teme te tille ne forum por megjithse une po e hap dhe po e nis me disa nga theniet e pejgamberit a.s dhe te disa dijetarve islamik.
   
 2. brenatohyseni

  brenatohyseni Forumium maestatis

  Përcillne atë që e dëgjoni prej meje dhe thoni vetëm të vërtetën! Kush gënjen për mua, tashmë për të është ngritur një shtëpi në xhehennem në të cilen do të banojë.
   
 3. brenatohyseni

  brenatohyseni Forumium maestatis

  Islami është fe e pastër, andaj bëhuni edhe ju të pastër! Në xhennet do të mund të hyjë vetëm i pastërti.
   
 4. brenatohyseni

  brenatohyseni Forumium maestatis

  Edokoni fëmijët tuaj më këto tri cilësi: - ta duan Pejngamberin, - ta duan famijlen e Tij, dhe të mësojnë Kur'anin.
   
 5. brenatohyseni

  brenatohyseni Forumium maestatis

  Nderon njerëzit e dijshëm, sepse ata janë trashëgimtarët e pejngamberëve. Ai që i ndëron ata me të vërtetë e ka nderuar All-llahun dhe pejngamberin e Tij.
   
 6. brenatohyseni

  brenatohyseni Forumium maestatis

  Mos i nderpreni lidhjet reciproke, as mos ja ktheni shpinën njëri-tjetrit, dhe bëhuni, o robër të All-llahut, vëllezër të mirëfilltë. Për muslimanin nuk është e lejuar të jetoj në hidhërim me vellain e tij më tepë se tri ditë.
   
 7. brenatohyseni

  brenatohyseni Forumium maestatis

  Nuk ka ngrënë askush kurrë ushqim më të mirë se ushqimi që ha njeriu prej punës së duarve të tij.
   
 8. brenatohyseni

  brenatohyseni Forumium maestatis

  Kush pendohet para se të lind Dielli në perëndim, Allahu ia pranon pendimin.
   
 9. brenatohyseni

  brenatohyseni Forumium maestatis

  Vallahi nuk beson (ka përserit tri herë). Ai prej të cilit nuk është i sigurt fqiu i tij nga të këqijat e tij
   
 10. brenatohyseni

  brenatohyseni Forumium maestatis

  Kush nuk bënë mëshirë, atij nuk i bëhët mëshirë.
   
 11. brenatohyseni

  brenatohyseni Forumium maestatis

  Më të vërtetë më i zgjedhuri nga ju është ai që ka moralin më të mirë.
   
 12. brenatohyseni

  brenatohyseni Forumium maestatis

  Turpi nuk sjell tjetër përveç të mira. Kurse kur nuk turpërohesh, bëjë ç'të duash.
   
 13. brenatohyseni

  brenatohyseni Forumium maestatis

  Kush sheh një turp dhe e mbulon atë, është sikur ta ngjallë një të vdekur (të varrosur).
   
 14. brenatohyseni

  brenatohyseni Forumium maestatis

  Nuk mbush njeriu gjë më të keqe se barkun e tij...
   
 15. brenatohyseni

  brenatohyseni Forumium maestatis

  Kush e zgjatë rroben e tij nga mendjemadhësia, Allahu nuk e shikon atë Ditën e kiametit
   
 16. brenatohyseni

  brenatohyseni Forumium maestatis

  Nuk ka besuar askush prej jush, derisa vellait të vet nuk i dëshiron atë që dëshiron për vete.
   
 17. brenatohyseni

  brenatohyseni Forumium maestatis

  Një ecje e mëngjesit apo një ecje e mbrëmjes në rrugën e All-llahut është më e mirë se bota dhe çdo gjë në të.
   
 18. brenatohyseni

  brenatohyseni Forumium maestatis

  Transmetohet nga Aisheja r.a. se ka thënë: “Erdhën disa njerëz nga beduinët tek i Dërguari i All-llahut s.a.v.s. e i thanë: “A i puthni ju fëmijët tuaj?” Tha: “Po”. (Ata) Thanë: “Ne, pasha All-llahun, nuk i puthim!” I Dërguari i All-llahut s.a.v.s. tha: “C,ka mund t'ju bëjë, nëse All-llahu e ka shkëputur mëshirën nga zemrat tuaja”.
   
 19. brenatohyseni

  brenatohyseni Forumium maestatis

  “Urdhëroni fëmijët tuaj për (të falë) namaz kur t'i kenë shtatë vjet, kurse detyroni me forcë kur t'i bëjnë dhjetë vjet dhe ndajini në shtrat”.
   
 20. brenatohyseni

  brenatohyseni Forumium maestatis

  “Banorë të Xhennetit janë tre persona: udhëheqësi i drejtë që u përmbahet këshillave, njeriu i mëshirshëm zemra e të cilit është e butë për çdo të afërm dhe për çdo musliman, si dhe njeriu i pastër e i ndershëm, i cili ka shumë fëmijë”.
   

Shpërndajeni këtë faqe