Thenie shprehje te dijetareve dhe teologeve te fese islame ...

Diskutime tek 'Hapësira filozofike' filluar nga Hektor12, 27 Jul 2013.

 1. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

  Të janë dhuruar dy veshë e një gojë, që të dëgjosh më shumë sesa të flasësh ...

  Ebu Derda r.a.
   
 2. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

  Kur gruaja dhe burri e shikojne njeri tjetrin me dashuri, Allahu i shikon te dy me meshire ...

  Muhamedi s.a.v.s
   
 3. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

  I mallkuar është njeriu që vdes, por e keqja e bërë nga ai mbijeton...

  Ebu Bekri r.a.
   
 4. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

  Mëkatet janë errësirë dhe llamba e tyre është Pendimi ...

  Ebu Bekri r.a.
   
 5. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

  Perëndia nuk do ta ndryshoi gjendjen e vështirë të një populli gjersa ai popull të mos e ndryshoi vetëvehten ...
   
 6. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

  Mjerimin e një populli e udhëheqin dështakët duke i fundosur në të edhe të zotet ...
   
 7. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

  Shuaje zjarrin e zilis nga gjoksi yt me falje të përgjithshme ndaj gjithë atyre që të kanë bërë keq ...
   
 8. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

  Mund të përzgjedhim fjalë të bukura me njerëzit, por me këtë ne nuk i bëjmë sy-faqësi askujt në llogari të Fesë ...
   
 9. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

  Nëse më respekton të respektojë, por edhe nëse nuk më respekton unë prapë të respektojë sepse unë paraqes veten time ndërsa ti tënden ...
   
 10. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

  Tri gjëra e bëjnë këtë jetë të mjerueshme: hakmarrja, xhelozia dhe karakteri i dobët ...
   
 11. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

  Ai që mendon për veten se është më i miri, është më i keqi ...
   
 12. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

  Njeriu më i mirë është ai që është më i dobishëm për miqtë e tij ...
   
 13. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

  Veprat janë ato, që kur heshtin flasin, e kur flasin shëndrrisin si nur ...
   
 14. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

  Agjerimi është shpata e besimtarit, e fshehur pas perdeve të syrit të tij, dhe e mbuluar nën nofullat dhe gëzhojat e identitetit njeri ...
   
 15. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

  Çka All-llahu dëshiron prej veprave të krijesave të Tij është sinqeriteti e jo diç tjetër ...
   
 16. Narkomane

  Narkomane Valoris scriptorum

  Ta dish se e mira jote nuk i bënë mirë All-llahut, por i bënë mirë vetes tënde
   
 17. Narkomane

  Narkomane Valoris scriptorum

  Eshte e vertete se nuk mund te behesh melaqe, por t’pakten shejtan mos u bej
   
 18. Narkomane

  Narkomane Valoris scriptorum

  Shumica e mospajtimeve tona vijnë nga keqkuptimet e këto i shkakton mosdëgjimi. Sikur ta dëgjonim njëri tjetrin do të pajtoheshim më tepër.
   
 19. Narkomane

  Narkomane Valoris scriptorum

  Vet fakti që Allahu të ka dhënë Ymër don të thotë se të ka dhënë shancë të re, Ska lidhje sa gjynahe të mëdhaja ke ba (Kthehu te Allahu, Pendohu)
   
 20. Narkomane

  Narkomane Valoris scriptorum

  Çdo miqësi e shoqëri e dunjas do të shëndërrohet në armiqësi në Ditën e Gjykimit, përveç asaj që është ngritur mbi parimin e DEVOTSHMËRISË
   

Shpërndajeni këtë faqe