Thenje filozofike.

Diskutime tek 'Hapësira filozofike' filluar nga `AsD`, 1 Nov 2007.

 1. Sahit Rexhepi Keca

  Sahit Rexhepi Keca Valoris scriptorum

  Rëndësi ka të jesh i drejt me veten,se njerëzit të vlersojn në mënyry të ndryshme..
   
 2. Sahit Rexhepi Keca

  Sahit Rexhepi Keca Valoris scriptorum

  Një Buzëqesje mund të zgjas vetëm një moment,
  Por në kujtes mund të jetë e përhershme...
   
 3. Hope

  Hope dans ton coeur

  Nuk më intereson që pranë vetës time të kem njerëz...të forte...të bukur...apo të pasur....thjeshtë dua të kem njerëz të sinqertë ... !!
   
 4. Sahit Rexhepi Keca

  Sahit Rexhepi Keca Valoris scriptorum

  Falenderejom zotin që nuk i lexojm mendimet e të tjerëve,se do të kishim mbetur vetëm...
   
 5. Sahit Rexhepi Keca

  Sahit Rexhepi Keca Valoris scriptorum

  Disa njerëz i përngjajn motit,
  të habisin me ndryshimet e tyre,
  sa ashtu,sa kshtu,
  atyre ju mungon vetëbesimi...
   
 6. Sahit Rexhepi Keca

  Sahit Rexhepi Keca Valoris scriptorum

  Jamë ndier gjithmon si një Libër i hapur,
  Por i kapur nga Analfabetët..
   
 7. Sahit Rexhepi Keca

  Sahit Rexhepi Keca Valoris scriptorum

  Femra të bukurua ka gjithandej,
  Femra me shpirt të bukur ka pak,
  Sepse janë të pakët ata Meshkujt,që e shikojnë një Femër në shpirt..
   
 8. Sahit Rexhepi Keca

  Sahit Rexhepi Keca Valoris scriptorum

  Disa Njerëz janë me dy fytyra dhe problemi më i madhë është se nuk di në cilën fytyrë ta qëllosh me shpull.
   
 9. Sahit Rexhepi Keca

  Sahit Rexhepi Keca Valoris scriptorum

  Njeriut gjithmonë duhet ti dhemb dikun,budallënjëve nuk juu dhemb askund.
   
 10. Sahit Rexhepi Keca

  Sahit Rexhepi Keca Valoris scriptorum

  Dy gjëra janë që mund të dështosh:
  Kokëfortësia dhe Zemërbutësia.
  Me Kokëfortësi shumë herë mund të humbësh,kurse me zemërbutësi shumë herë mund të mashtrohesh...
   
 11. Sahit Rexhepi Keca

  Sahit Rexhepi Keca Valoris scriptorum

  Më Duaj ose më Urrej,
  Unë prap do të shkëlqej.
   
 12. Sahit Rexhepi Keca

  Sahit Rexhepi Keca Valoris scriptorum

  Paraja nuk është gjithçka:

  ajo mund ta blejë shtratin - por jo edhe gjumin,
  ajo mund ta blejë orën - por jo kohën,
  ajo mund ta blejë librin tënd - por jo dijen,
  ajo mund ta blejë pozitën tënde - por jo rrespektin,
  ajo mund ta blejë ilaqin - por jo shëndetin,
  ajo mund ta blejë gjakun - por jo jetën,
  ajo mund ta blejë seksin - por jo dashurin...
   
 13. Sahit Rexhepi Keca

  Sahit Rexhepi Keca Valoris scriptorum

  Dashuria në ditet e sotme është:

  - MADE IN CHINA -

  ska as siguri as garanci.......
   
 14. Sahit Rexhepi Keca

  Sahit Rexhepi Keca Valoris scriptorum

  Të Rinjët tregojnë çfar janë duke bërë, Të Moshuarit çfar kanë bërë, Të Marrët çfar do të bëjnë..
   
 15. Megg

  Megg Carpe Diem

  Sa mâ shum' bân terr nata,aq mâ shum' bân dritë mërzia..

  sa qef e kam kyt :D
   
  Hektor12 likes this.
 16. Sahit Rexhepi Keca

  Sahit Rexhepi Keca Valoris scriptorum

  Dikush i sheh Yjet edhe Ditën,
  Dikush nuk i sheh as Natën.
   
  Megg likes this.
 17. Sahit Rexhepi Keca

  Sahit Rexhepi Keca Valoris scriptorum

  Fjala Filozofi:
  Çfar kuptimi ka fjala Filozofi,---FILO---në greqishte ka kuptimin anues,dashamir.Te ne edhe sot dëgjohen shprehjet-Grekofil,Rusofil,Anglofil.Kjo shprehje u mveshët atyre që i duan grekët,rusët,anglezët.etj.

  Fjala prap Greke -Solos-ose Sofia si i themi ne,ka kuptimin e dijes,në kombinim, del dashamirës i dijes.
  pra,fjala filozofi,si e përdorim ne e shumë popuj të tjerë të botës,ka kuptimin e dashamirit të dijes,fjalë shumë e bukur dhe për tu admiruar,pra,ne jemi dashamirës të dijes për jetën.

  një histore thelbsore rreth fjalës Filozofi-a..
   
 18. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

  Ku ndryshojne theniet nga shprehjet ffilozofike se si te njejtat me duken
   
 19. Sahit Rexhepi Keca

  Sahit Rexhepi Keca Valoris scriptorum

  Bomba Atomike është nje shpikje per ti dhene fund te gjitha shpikjeve deri me sot..
   
 20. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

  Filozofine e ben jo kushdo sidomos ata me xhelozi te semure qe as nuk ja kane idene
   

Shpërndajeni këtë faqe