Thenje filozofike.

Diskutime tek 'Hapësira filozofike' filluar nga `AsD`, 1 Nov 2007.

 1. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

  1. Dituria njerëzore është prind i dyshimit. – Fluke Greville
  2. Dituria është burimi më demokratik i fuqisë. – Alvin Toffler
  3. E gjithë dituria jonë na sjell më afër injorancës sonë. – T. S. Eliot
  4. Dituria rritet në mënyrë eksponenciale. Sa më shumë që dimë, është më e madhe aftësia jonë për të mësuar dhe më shpejtë zgjerojmë bazën e diturisë sonë. – Dan Brown
  5. Shumë dituri nuk bën për vendime të thjeshta. – Frank Herbert
  6. Sa më pak që dimë, më i gjatë sqarimi. – Brian Herbert[​IMG]
  7. Informacioni është llaç që edhe ngritë dhe shkatërron perandoritë. – Tobsha Learner
  8. Çfarë njeriu nuk kupton, ai nuk e posedon. Goethe
  9. E gjithë dituria dhemb. - Cassandra Clare
  10. E gjithë dituria jonë është pjellë e perceptimeve tona. – Leonardo da Vinci
  11. Dituria pa arsim është padrejtësi e armatosur. – Horaci
  12. Vetëm dashuria hyjnore jep çelësat e diturisë. – Arthur Rimbaud
  13. Dituria është sikur paraja: sa më shumë të marrësh, aq më shumë dëshiron. – Josh Billings
  14. Çdo shtim i diturisë së vërtetë është shtim i fuqisë njerëzore. – Horace Mann
  15. Dituri e vërtetë është të dish shkallën e injorancës së tjetrit. – Konfuçi
  16. Kur din diç, të tregosh që e din, dhe kur nuk din diç, të tregosh që nuk e din – kjo është dituri. – Konfuçi
  17. Dituria e pakët në veprim është pafundësisht më e vlefshme se dituria e shumtë që ruhet. – Khalil Gibran
  18. Besimi është dituri në zemër, përtej shtrirjes së dëshmisë. – Khalil Gibran
  19. Hutimi është fillimi i diturisë. – Khalil Gibran
  20. Dituria kultivon farën tuaj dhe nuk ngjallet në farën tuaj. – Khalil Gibran
  21. Të gjithë njerëzit nga natyra dëshirojë dituri. – - Aristotle
  22. Dituria flet, por urtësia dëgjon. - Jimi Hendrix
  23. Mendimi është mesi në mes të diturisë dhe injorancës. – Platoni
  24. Dituria është mendim i vërtetë. – Platoni
  25. Dituria është dashuri dhe dritë dhe vizion. – Helen Keller
  26. Ku ka britmë nuk ka dituri të vërtetë. – Leonardo da Vinci
  27. Dyshimi rritet me diturinë. – Goethe
  28. Të dish dhe të mos veprosh është të mos dish. – Proverbë.
  29. Dituria është ushqimi i shpirtit. – Platoni
  30. Metoda e vërtetë e diturisë është eksperimenti. – William Blake
  31. Aftësia e të bërit bëhet nga të bërit. – Ralph Waldo Emerson
  32. Nuk jam mjaft i ri të di çdo gjë . – James Matthew Barrie
  33. Dituria është fuqi. – Francis Bacon
  34. Duhet dituri e konsiderueshme vetëm sa për të kuptuar shtrirjen e injorancës suaj. – Thomas Sowell
  35. Përfundimi i madhi jetës nuk është dituria por veprimi. – Francis Bacon
  36. Dituria dhe fuqia njerëzore janë sinonime. – Francis Bacon
  37. Nuk duhet të pyesësh pa dituri. – W. Edwards Deming
  38. Mungesë diturie… ky është problem. – W. Edwards Deming
  39. Kërkimi krijon dituri të re. – Nil Armstrong
  40. E vetmja e mire është dituria, dhe e vetmja e keqe është injoranca. – Herodoti
  41. Dituria vije, por mençuria mbetet. – Alfred Lord Tennyson
  42. Shkenca është nëna e diturisë, por opinion ushqen injorancën. – Hippocrates
  43. Dituria është si paraja: për të pasur vlerë duhet qarkulluar, dhe në qarkullim mund të rritet në sasi dhe, me shpresë, edhe në cilësi. – Louis L’Amour
  44. Mençuria është dituri që është bërë pjesë e njeriut. – Orison Swett Marden
  45. Dituria e të mundshmes është fillimi i lumturisë. – George Santayana
  46. Dituria jonë mund të jetë e fundme. Përderisa injoranca jonë në domosdoshmëri duhet të jetë e pafund. – Karl Popper
  47. Jeta e mire është e inspiruar nda dashuria dhe e udhëhequr nga dituria. - Bertrand Russell
  48. Dituria ngadalë ngritë atë që injoranca brenda një ore rrënon. – George Eliot
  49. Funksioni i diturisë është të tejkalojë përvojën njerëzore, jo të zhytë atë. – Susan Hubbard
  50. Pakica mund të tregojnë çfarë dine gjithashtu pa treguar çfarë nuk dine. Ivan Panin
  51. Duhet të jetosh vërtetë për t’i njohur gjërat. – Dan Simmons
  52. Dituria e gjërave të dobishme është një çantë e humbur rrallë. – Edward Counsel
  53. Ne jemi trajnuar të besojmë dhe të mos dimë. – Brian Herbert
  54. Dituria e vërtetë qëndron në të diturit se nuk dini asgjë. – Sokrati
  55. Të dish, është ta dish se s’di asgjë. Kjo është domethënia e diturisë së vërtetë. – Sokrati
  56. Dituri është të diturit se ne nuk mund të dimë. – Ralph Waldo Emerson
  57. Të gjithë njerëzit kanë lindur me një hundë dhe dhjetë gishta, por asnjëri nuk ka lindur me diturinë e Zotit. – Volteri
  58. Ku është e tërë dituria që humbëm me informacionet? – T. S. Eliot
  59. Tërë diturinë që kam secili mund të e përvetësojë, por zemra ime është vetëm e imja. – Johann Wolfgang von Goethe
  60. Shkenca është mënyrë e të menduarit shumë më shumë se sa trup i diturisë. – Carl Sagan
  61. Më mirë mos di asgjë se sa të dish shumë gjë ra në gjysmë . – Friedrich Nietzsche
  62. Ata që dinë , veprojnë . Ata që kuptojnë , i mësojnë të tjerët. – Aristoteli
  63. Dituria e askujt nuk mund të tejkalojë përvojën. – John Locke
  64. Dituria mbështetet jo vetëm mbi të vërtetën, por edhe mbi gabimin. – Carl Jung
  65. Me zgjerimin e fushës së diturisë ne rrisim horizontin e injorancës. – Henry Miller
  66. Shkenca është dituri e organizuar. Mençuria është jetë e organizuar. – Immanuel Kant
  67. Nuk ka dëshirë më të madhe natyrore se sa dëshira për dituri. – Michel de Montaigne
  68. Mund të bëhemi më të ditur me diturinë e tjetrit, por nuk mund të jemi më të mençur me mençurinë e tjetrit. – Michel de Montaigne
  69. Mund të përvetësosh shumë dituri pa shkuar ndonjëherë në shkollë. – William Glasser
  70. Ne nuk përqendrohemi aq shumë në shkolla në diturinë edukative që kërkon të menduar dhe aplikim, sa bëjmë në përvetësimin e fakteve. – William Glasser
  71. Mendoj se edukimi është shfrytëzim dhe përmirësim i diturisë dhe kjo ndryshon fotografinë e tërë. – William Glasser
  72. Të pyeturit e vetes është dëshira për dituri. – Thomas Aquinas
   
  Balahk likes this.
 2. LLaStiCaaa

  LLaStiCaaa Valoris scriptorum

 3. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

  [​IMG]
   
  Balahk likes this.
 4. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

  Kur goditet fort zemra e njeriut,pa tjeter do te dalin lot prej saj…c’ka tregon se sa e mbushur eshte ne te vertet natyra me trishtim…dhe se sa llum ne buzet tona e sa turbullire ne syte tane nxjerr prej saj ajo c’ka e ngacmon ate!...
   
 5. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

  Muzika dhe poezia nuk jane vecse,si te thuash,temat,mbi te cila secili qendis ndjenjat e tij,aty ushqehen pa u ngopur,si populli,me te njetin tregim e me te njejten kenge per shekuj….
   
 6. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

  Dinjiteti eshte dicka qe nuk preket !
  Dinjiteti eshte pjesa me e Shenjte ke cdonjerit nga ne...
  Dinjiteti na lejon te ecim me koken lart mes miliona njerezve
  dhe na lejon te shohim ne sy ke kemi perballe...!
   
 7. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

  [​IMG]

  Dilka avatari i nje antareje ke kjo thenja
   
  tropojanja likes this.
 8. tropojanja

  tropojanja Çike Malsie


  me beso me pelqen shum kjo shprehje e mu pershtatka :):)
   
  Hektor12 likes this.
 9. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

  Jo une them ishalla seshte per asnjerin ... foton e avatarit ta gjeta
   
 10. tropojanja

  tropojanja Çike Malsie

  ehhh....po po ma gjete foton :p
   
  Hektor12 likes this.
 11. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

  Vetem foton sdo doja shprehjen
   
 12. tropojanja

  tropojanja Çike Malsie

  un dua shprehjen...
   
  Hektor12 likes this.
 13. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

  Qejfe qejfe kjo dynja... po pak pesimiste
   
 14. tropojanja

  tropojanja Çike Malsie

  joo...aspak!! asht shum optimiste biles...
   
  Hektor12 likes this.
 15. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

  Zhgenjimi nga realiteti tregon optimizem ... se besoj kete
   
 16. tropojanja

  tropojanja Çike Malsie

  un dua komplet shprehjen jo copa copa :)
   
  Hektor12 likes this.
 17. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

  Shprehja komplet eshte pesimiste ne thelb pasi zhgenjimi perben thelbin e shprehjes ... mendoj une eee
   
 18. tropojanja

  tropojanja Çike Malsie

  JAA 1 MIN TE USHQEHEM UN E TE KTHEJ PRGJ :p
   
 19. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

  ushqehu ushqehu po merr me shume kohe jo nje minute :p
   
  tropojanja likes this.
 20. Hektor12

  Hektor12 Locus omnem

Shpërndajeni këtë faqe