7 librat më të mirë për biznesin

Universal

AnonymouS
Shumë pak libra kanë patur efekt afatgjatë në mënyrën se si administrohet një sipërmarrje e re. Sot propozojmë disa tituj frymëzues për këdo që dëshiron të zgjerojë njohuritë në administrimin e suksesshëm:

The Greatest Salesman in the World, nga Og Mondino
► Mesazhi kryesor: Shitjet janë funksioni kryesor i një kompanie, pavarësisht pretendimeve për të kundërtën. Libri argumenton mbi metodat më të suksesshme për të krijuar një marrëdhënie afatgjate me klientët.

The One Minute Manager, nga Blanchard & Johnson
► Mesazhi kryesor: Problemet e organizimit janë probleme vetëm në momentin që ndalon së kërkuari mënyra për tu përmirësuar. Ky libër tregon se si të motivosh ekipin drejt një qëllimi të caktuar.

As a Man Thinketh, nga James Allen
► Mesazhi kryesor: Ne jemi përgjegjës për suksesin tonë. Sa më lart ngjitemi apo sa më poshtë biem, është e gjitha në sajë të përpjekjeve tona. Vendos të japësh 101%, dhe do të arrish rezultate të pazakonta.

Rich Dad Poor Dad, nga Robert Kiyosaki
► Mesazhi kryesor: Asgjë nuk kushton shumë; je ti që nuk fiton mjaftueshëm! Përveç se trajton disa koncepte të drejtimit financiar, libri bën dallim mes të punuarit për të tjerët dhe përfitimet që ka sipërmarrja private.

Who Moved My Cheese, nga Spencer Johnson
► Mesazhi kryesor: Njerëzit nuk e pëlqejnë ndryshimin. Të përshtatesh me diçka të re është stresuese. Autori na tregon se në një botë kaq dinamike, të rezistosh ndryshimin është joproduktive. Ndryshimi duhet mirëpritur.

The Elements of Style, nga William Strunk Jr. & E.B. White
► Mesazhi kryesor: Çdo menaxher apo profesionist e ka të nevojshme të shprehet në mënyrë që frymëzon, që shkakton veprim, dhe motivon. Libri tregon disa nga mënyrat për ta bërë këtë.

How to Lie with Statistics, nga Darrell Huff
► Mesazhi kryesor: Duhet të jemi në kontroll të gjendjes financiare dhe performancës së biznesit në çdo kohë. Rëndësia e statistikave është shumë më e madhe se ç’mendojmë. Autori tregon modele të thjeshta se si mund të përfshijmë këto modele në vendimmarrje.
java
 
Top