Herman Hesse

Hey Joe

Primus registratum
Re: Herman Hesse

Sailor , bashkohem me mendimin e paraardhesit , perkthimi qenka shume ndjelles .....
 

zog

Primus registratum
Re: Herman Hesse

kordele nji dhe "baresha" :

Manushaqja ne livadh perkulur
me koken poshte e syte e ulur;
Zemerz manushaqe.
Me hap te lehte ecte baresha
permi livadh kendonte vjersha,
Nur i kuq mbi faqe.
-Ah,- manushaqja sec vajtonte,-
te isha lulja me e bukur
te me kepuste baresha flutur
ne gji te me shtrengonte!
Vajtoi e qau lulez e mjere
nje cerek ore te tere!
Vasheza i erdhi prane
syte lulezen s´ia pane
c´e shtypi nene kembe.
C´u vra, c´u dergj, c´u sakatua
c´gezoi lulezja trime:
"Ne vdeksha o baresha ime
vdeksha nga kembet e tua."


ps: une per ty, e çaj dillin n'tryez si shalqi, miiiii ! /pf/images/graemlins/laugh.gif
 
Top