Qellimi justifikon mjetin?

Baltin

Primus registratum
Re: Qellimi justifikon mjetin?

Une mendoj se
qellimi nuk e justifikon mjetin. Vlerat njerezore, ligjet, parimet qendrojne me larte se synimet (qellimet) vetjake apo te grupeve te ndryshme. Vlerat jane absolute (te pakten disa, si p.sh. drejtesia, bujaria, nderi etj.) nëse mjetet e perdorura per te arritur nje piksynim bien ne kundershtim me keto vlera atehere ato jane te pa-justifikueshme sado i drejt te jete qellimi.
Qellimi i trafikanteve te femijve dhe atyre qe shfrytezojne femrat si prostituta eshte qe te pasurohen, dhe eshte i drejte si qellim , por a mendon ndonjeri prej jush se kjo menyre per tu pasururar eshte e dretje dhe e justifikueshme?
 

S6T6N6

Forumium maestatis
Re: Qellimi justifikon mjetin?

Them se po...
Ngado qe te rrotullohesh eshte keshtu... Duke patur parasysh natyren e njeriut qe eshte me te vertete egoiste them se ze vend shprehja qellimi justifikon mjetin ... kuptohet qe jo ne te gjitha rastet mjeti mund te jete efikas, kjo vetem per faktin e logjikes se personit qe do te justifikoje qellimin nejse shprehja eshte me vend dhe po marr nje shembull shume banal
Cdo njeri kur semuret pi barna dhe ilace pra qellimi automatikisht eshte i justifikuar sepse semundja po largohet dhe mua nuk me mbetet ti them atij tipit "hallexhi" Sherim te shpejte /pf/images/graemlins/smile.gif
 

^Res-Cogitans^

Primus registratum
Re: Qellimi justifikon mjetin?

SHprehje Macchiaveli-like!
Nuk e mendoj nje gje te till ne absolutet.
Jam pro&kondrra ...duhet par nje her puna mire,duke menduar&vepruar nen vazhdim.....
Kjo esht nje thenie nen nje periudhe monarkie,ku zgjidhjet ishin shum te perkufizuara...por shyqyr po dalim ngadal nga kjo "ERRESiRE" injorance dhe mundohemi te gjejm,aty ku esht e mundur,diçka me pak katastrofike te mundur.
 

inanissa

Primus registratum
Re: Qellimi justifikon mjetin?

...JU THONI:ESHTE KAUZA QE SHENJTERON LUFTEN...
...UNE THEM:ESHTE LUFTA QE SHENJTERON KAUZEN...
(NIETZSCHE)
DHE NE KETE RAST QELLIMI DHE MJETI JUSTIFIKOJNE NJERI-TJETRIN NE MENYRE RECIPROKE SIPAS RASTIT...
 

Amdis

Forumium praecox
Rendesi ka qe mjeti , te mos ndodhet ne duart e gabuara.
Eh , sepse ky do ishte problem

Vec kesaj , pergjigjia eshte Po , gjithmone.
 

joetisti_

Locus omnem
Ne nje rast hipotetik, kur qellimi eshte te shpetosh nje mori njerezish por mjeti pashmangshmerisht merr nje ose dy jete per te shpetuar shumicen, te gjithe mbase do te ishim pro. Por te ishte njeri prej nesh njeri nga personat qe humbisnin jeten do te thonim: te dh*efsha mjetin>
 
Top