Vamoss .... :)

Haribo

Forumium maestatis
Mmmmmm vdes per kt [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji23]


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Airbourne

Papirus rex
Disa fakte apo te DHENA,interesante apo KERSHERUESE.

1-Gjuha

Si në shumë vende, është gjithashtu shumë e mirëpritur në !!!!!!!, kur të ftuarit përpiqen të flasin disa fjali në spanjisht. Këtu, vetëm gjesti miqësor është thelbësor dhe jo shqiptimi apo gramatika e duhur. Do të vini re se !!!!! do të jenë shumë të hapur në përpjekjet e tyre ,per tja u treguar kuptimin.

2-Mirepritja

Përshëndetjet ndryshojnë varësisht se sa mirë e njihni njëri-tjetrin. Meshkujt zakonisht shtrëngojnë duart ose përshëndesin njëri-tjetrin me një perplasje duarsh(qe toke ktu bre....). Nëse dikush e njifni mirë, një përqafim ose puthje në faqe të djathtë është e zakonshme. Nuk ka rëndësi nëse bëhet fjalë për një përshëndetje midis burrave, grave apo të dy gjinive. Në jetën profesionale, përshëndetja është shumë më formale. Burrat shtrëngojnë duart me njëri-t ndërsa gratë vetëm pershendesin. Zakonisht gratë pritet të ndërmarrin iniciativën e përshëndetjes me koleget e tyre.

3-Kodi i veshjes ose moda.

Veshjet dhe rrobat mirë janë shumë të rëndësishme në !!!!!!. Veshjet e notit duhet të vishen vetëm në plazh, pasi lëvizja shumë e lirë me te brendshme( apo me brecka )rrugeve te qytetit nuk është e mirëpritur. Në ngjarje zyrtare, zakonisht vishet në një stil elegant. Meqenëse kodet e veshjes mund të ndryshojnë në varësi të festës, këshillohet që të informoni paraprakisht për kodin përkatës të veshjes.

4-FAMILIA

Familja është shumë e rëndësishme në !!!!!!. Kjo .....jo mund,ka te ngjare apo thone i .....atribuohet situatave politike në të kaluarën e !!!!!!!. Këtu, kishte pak besim në shtet dhe familja konsiderohet një institucion i rëndësishëm dhe mbrojtje si në aspektin financiar ashtu edhe në atë shoqëror. Të moshuarve u jepet shumë respekt.

5-Sjellja

Ushqimi dhe pirja në publik, si në rrugë, në autobus ose tren nuk është e mirëpritur. Ushqimi shihet si çështje SOCIALE dhe jo si një aktivitet ditor. Mbështetja e duarve në ije mund të kuptohet si një gjest fyes. Në përgjithësi, ju duhet të uleni vetëm në karrige dhe jo në sende të tjera si tavolina, makina, dollapë ose të ngjashme si keto. Dyert e ......kerrave duhet të mbyllen vetëm butësisht, pasi në !!!!! nuk ju pëlqen të dëgjojne dyert e makinave të përplasen me zë të lartë(qfar KRAHASIMI me kafshet e flamureve).

6-Muzika

Stili KLASIK eshte TANGO
Përveç kësaj, ka, si në Evropë, stile të panumërta dhe oferta shkon nga....tekno, hip hop(dhe ktu JANE=Over the TOP).


FAZIT apo DHURATAT si FJALE: Lule, pije ose gjera të vogla janë dhurata ideale për ftesa private. Sidomos ata lumturuhen për dhuratat nga bashkevendasit apo dhe te huajt. Për qëllime biznesi, është më mirë të sillni dhurata vetëm nëse e njihni njëri-tjetrin më mirë. Thikat ose dhuratat e ngjashme(sopata,tritol,topuza,shtiza,shigjeta= si per SHEMBUJ) mund të keqkuptohen.

PS....pra ne cdo KENDVESHTRIM....JENI=ZERO.

Kaq dhe ......

BsbzP-sCUAEt9ZU.jpg
 

Airbourne

Papirus rex

AproPO....mir ist scheisse egal wass Aibourne denkt!!!

Pergjigja: pula e Qauesheskut,kam respekt per moshen e juaj.

Kujdes heren tjeter....ti pidhMUTE qe bo pushime ne KUBE.

KAQ.
 
Top